Camping

Omringd door glooiend groen vind je op La Source de Vie prachtige, ruime kampeer plekken. Hier kun je volop genieten van de prachtige natuur, het kabbelende geluid van water uit onze eigen bron en de bijzondere flora en fauna rondom La Source de Vie!

Onze kleinschalige natuur camping bevindt zich tegenover de boerderij op een prachtig groen weiland vol wilde bloemen en kruiden. Verschilllende bomen en heggetjes bieden voldoende schaduw en privacy op de kampeerplaatsen.

Er zijn 6 plekken beschikbaar voor tent, vouwwagen of caravan. Onze kampeerplekken zijn onverhard en derhalve niet geschikt voor campers.

Alle plekken zijn voorzien van een aansluiting op stroom (max 4 ampere) en op het kampeerveld is een tapkraan met leidingwater aanwezig.

Verder kunnen onze camping gasten gebruik maken van een gezamenlijke ‘huiskamer’ waar een kopje koffie of thee gedronken kan worden aan de stamtafel.

Op de camping zijn honden toegestaan, mits aangelijnd en bij de eigen plek. De camping is echter geen uitlaatveld, eventuele ongelukjes graag direct opruimen.

Camping La Source de Vie is in 2024 geopend van 27 april t/m 4 september.

Voorzieningen

Het sanitair gebouw vind je direct naast de camping (aan de achterzijde van de boerderij). Het sanitair gebouw is van alle gemakken voorzien met 3 toiletten en 3 douches. Je vind hier ook een ruime, ‘familie badkamer’ met toilet en douche.

Er is ook een afwasgelegenheid en een koelkast om je drankjes of snacks koel te houden.

Mocht je kleding willen wassen, ook dat is mogelijk! Er is een wasmachine aanwezig, deze kun je op aanvraag gebruiken. Wij verstrekken je hierbij ecologisch wasmiddel, reguliere wasmiddelen zijn niet toegestaan. Dit om het milieu en onze duurzame afvoer voorziening te sparen.

Vanwege diezelfde duurzame voorzieningen is het niet mogelijk om chemische toiletten te legen op onze locatie. Hiervoor vind je in Faverolles een voorziening (t.o.v. de epicerie).

Ontbijten en boodschappen

Mocht je ’s ochtends willen genieten van een vers ontbijtje, dan vind je bij de Epicerie in Faverolles alles dat je nodig hebt (open vanaf 8:00). Naast ontbijt is dit ook het dichtsbijzijnde adres voor andere boodschappen.

Je vind de Epicerie op slechts 2,5 kilometer vanaf de camping, gewoon de D13 volgen in de richting van Faverolles en dan ben je er zo.

Wil je uitgebreid(er) shoppen of inkopen doen, dan kun je het beste even naar Saint Flour rijden (15 minuten). Daar vind je grote supermarkten, drogist, apotheek enz.

Op dinsdagochtend is er een kleine markt in de benedenstad en op zaterdagochtend is er markt in de bovenstad. Hier kun je naar hartelust allerlei locale lekkernijen inslaan, zoals diverse kazen, versgebakken brood, biologische groenten en vlees.

Direct Reserveren

Beschikbaar
Geboekt
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Please select a date first.

Betaal met iDEAL of bankoverschrijving

Sanitair gebouw
Camping in Faverolles bij Saint-Flour
Gezamenlijke ruimte

Wi-Fi

Bij de gezamenlijke huiskamer en het sanitair gebouw is wi-fi beschikbaar. Op de camping is geen wi-fi, maar het 4G-bereik is hier overal prima.

Zwemmen

Wie graag uitgebreid wil zwemmen kan terecht bij Base Nautique of Plage de Mallet, beiden op enkele kilometers van de camping (langs Gorges de la Truyere).

Tarieven

Camping La Source de Vie is momenteel gesloten.

Seizoen 2024 start vanaf  zaterdag 27 mei en eindigt op zondag 4 september.

Camping Tarief (per nacht)
Overnachting € 25 (*1)
Extra personen € 2,50 (*2)
Extra tentje € 5
Hond € 5

Verklarende symbolen tarieven

  • (*1): Dit is inclusief 1 kampeermiddel tent/caravan/vouwwagen en 2 personen, gebruik van electra, sanitair en wi-fi. Exclusief toeristenbelasting.
  • (*2): Maximaal 3 personen extra
  • (*3): Maximaal 1 tentje extra per kampeerplek
  • (*4): Dit is inclusief ecologisch wasmiddel door ons verstrekt. Reguliere wasmiddelen zijn niet toegestaan.

Aanbetaling

Bij het bevestigen van je reservering vragen we een aanbetaling van 50% van de verblijfskosten. De overige 50% dient 8 weken voor aankomst te zijn voldaan, je ontvangt hiervoor een factuur van ons. Eventuele extra diensten, zoals het gebruik van onze wasmachine, dienen ter plekke contant afgerekend te worden.

Wanneer je een reservering maakt, stem je automatisch in met onze Algemene Voorwaarden.