Bezienswaardigheden in Saint-Flour

Saint-Flour is een charmant stadje in het departement Cantal in de regio Auvergne-Rhône-Alpes in Frankrijk. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, pittoreske architectuur en prachtige omgeving. De stad ligt op een heuveltop en biedt een spectaculair uitzicht op het omliggende platteland. Voor toeristen zijn er diverse bezienswaardigen in Saint-Flour die het ontdekken waard zijn!

Toeristen kunnen een bezoek brengen aan de kathedraal van Saint-Flour, een middeleeuwse kerk die dateert uit de 11e eeuw. De kerk is een mooi voorbeeld van romaanse architectuur en heeft een aantal belangrijke kunstwerken, waaronder een orgel uit de 18e eeuw.

Een andere must-see attractie is het Château du Sailhant, een middeleeuws kasteel dat dateert uit de 11e eeuw. Bezoekers kunnen de indrukwekkende tuinen en het interieur van het kasteel verkennen en meer te weten komen over de geschiedenis ervan.

De stad is ook een geweldige plek voor buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en skiën. De nabijgelegen Monts du Cantal bieden uitstekende mogelijkheden voor liefhebbers van het buitenleven.

Saint-Flour staat ook bekend om zijn lokale keuken, met name de kaas en charcuterie. Bezoekers kunnen genieten van traditionele gerechten zoals aligot, een smeuïge aardappelpuree en truffade, een gerecht gemaakt met aardappelen en kaas.

Over het algemeen is Saint-Flour een geweldige bestemming voor diegenen die de natuurlijke schoonheid, de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van de Auvergne willen ervaren.

Onze tips voor Bezienswaardigheden in Saint-Flour

  1. Kathedraal van Saint-Flour
  2. Zaterdagmarkt met locale, ambachtelijke producten
  3. Museum van de ‘Haute Auvergne’
  4. Beklimmen van le Chemin des chèvres (330 traptreden die de beneden- en bovenstad verbindt)
  5. Menu Auvergnat eten in onze ‘stamkroeg’ Viking Pub

Voor meer tips voor toeristische bezienswaardigheden in Saint-Flour en omgeving bekijk je deze website

Saint-Flour Cantal Auvergne