De Cantal, een regio in Frankrijk, is een waar paradijs voor sportieve fietsers. Met zijn vele goed onderhouden wegen en paden die zich uitstrekken door groene bossen, glooiende heuvels en rustige rivieren, biedt de Cantal voor iedereen iets. Of je nu een ervaren wielrenner of een recreant bent, de Cantal heeft voor iedereen een uitdaging. Kom jij ook fietsen in De Cantal?

Een van de hoogtepunten van wielrennen en fietsen in de Cantal is het prachtige uitzicht op het Massif Central gebergte. Ook kun je de rijke geschiedenis en cultuur van de regio ontdekken door de bezoeken aan charmante dorpen en steden zoals Saint-Flour, Mauriac en Murat.

Voor degene die op zoek zijn naar een uitdaging, zijn de Col de Néronne en de Col du Pas de Peyrol twee van de meest beroemde beklimmingen in de Cantal. Deze uitdagende beklimmingen bieden een prachtig uitzicht vanaf de top en zullen zeker je wielrennen skills testen.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen rit, is de Vallee du Lot een geweldige optie. Deze prachtige route volgt de Lot rivier en biedt een zachte rit door pittoreske dorpen en het platteland.

Of je nu een wegwielrenner, mountainbiker of recreant bent, de Cantal biedt iets voor iedereen. Met zijn veelzijdige landschappen en goed onderhouden paden, is de Cantal de perfecte bestemming voor je volgende fietsavontuur. Dus pak je tassen in en ontdek de schoonheid van de Cantal op de fiets.

Meer weten over Fietsen in de Cantal?

We informeren je graag verder als je vragen hebt over een fietsvakantie bij La Source de Vie. Peter helpt je graag op weg en weet precies waar je moet zijn om als fietser jezelf uit te dagen en te kunnen genieten van prachtige vergezichten en de nodige haarspeld klimmetjes.

La Source de Vie is een uitstekende uitvalsbasis voor wielrenners en mountainbikers, want in de omgeving zijn ook prachtige mountainbike routes te vinden. Bekijk ook eens onze accommodaties: De Gite, onze camping of boek een Off Grid kampeerplek.

Fietsen in de Cantal, Auvergne