“Life starts at the end of your comfortzone”

Nu is dat in ons geval misschien wel ‘far beyond the end of our comfortzone’, want emigreren naar Frankrijk.. Dat doe je niet zomaar!

Als fanatieke wielrenner (Peter) en liefhebber van paarden (Esther) en levensgenieters van buitenleven in de natuur (beiden) hadden we al jaren een droom. ‘Ooit, dan gaan we verhuizen naar het buitenland. Geen idee waar, maar wel iets met bergen’.

Dat het leven ons zo zou verrassen en dat we dat op deze leeftijd al zouden doen, daar hadden we nooit rekening mee gehouden. We dachten altijd dat dat pas voor ons was weg gelegd tegen de tijd dat we met pensioen zouden gaan.

Maar toen Esther thuis zat met een gebroken voet en de dagelijkse ratrace daarmee (tijdelijk) tot stilstand kwam, kwam ook die prangende vraag.. Zitten we wel op het juiste pad? Want we hadden het beide prima naar onze zin in Apeldoorn, maar stiekem waren we beide behoorlijk druk. Met werken en allerlei verplichtingen dan, niet met de dingen waar we nu het meest gelukkig van worden.

We wilden zo graag meer buitenaf wonen en meer in/met de natuur leven. Maar ja, dat is in Nederland bijna niet te doen (zeker niet omdat de huizenmarkt toen op z’n top zat).

Tijdens een rondje huizen kijken kwam ineens klik, klik, scroll, klik, BAM! Een prachtige boerderij op ons scherm. In de Auvergne, met blauwe luikjes en een hele fijne uitstraling. Frankrijk?? Nu al? Zou dat überhaupt kunnen?

La Source de Vie - Camping en Gite
Fietsvakantie in de Cantal, Auvergne Frankrijk
Wandelen in de Cantal, Auvergne

Na enigszins van de schrik bekomen te zijn, begon het toch wel enorm te kriebelen. Wat een prachtige omgeving is de Cantal. En een camping en gite.. Dat biedt toch wel mooie mogelijkheden. Zeker als je droomt over het organiseren van leefstijl retreats (Esther is Master OERsterk leefstijlcoach) en fietsvakanties (Peter).

Lang verhaal kort, we zijn gaan kijken. En toen we hier het erf op reden wisten we het direct: Dit is onze plek!

We hebben echt nog geen dag spijt gehad van onze keuze. Natuurlijk is de afstand met familie en vrienden ‘een dingetje’ en komen we echt wel wat hobbels tegen onderweg. Maar ons leven in Frankrijk is fantastisch!

Zodra we de deur uit lopen zien we onze geliefde bergen, we horen en zien de rode wouw regelmatig rondom het erf en de camping. En onze paarden Bo en Jill lopen nu aan huis, heerlijk!

Koken (bij voorkeur met groente uit eigen moestuin) en uitgebreid tafelen is ook een grote hobby. Komt dat even goed uit als je regelmatig gasten over de vloer hebt. In Apeldoorn organiseerden we regelmatig aanschuiftafels en dat doen we hier natuurlijk ook!

We hopen hier nog lang te wonen en volop te genieten van ‘Joie de vivre’ in la douce France!

Over Peter

Peter is in het dagelijks leven Hardware Designer en zorgt er daarnaast voor dat onze locatie technisch tiptop in orde is. Hij houdt van wielrennen, mountainbiken en is spinning instructeur. Verder kun je hem altijd wakker maken voor chocola en Indische hapjes. Muziek en naar concerten is zijn grote passie, alle ‘grootheden’ heeft hij wel zo’n beetje gezien en gehoord.

Over Esther

Esther regelt het dagelijkse ‘reilen en zeilen’ op La Source de Vie. Daarnaast is ze actief als Master OERsterk leefstijlcoach in haar praktijk Feniks Vitaal. Esther is gek op haar veestapel en zou het liefst een complete kinderboerderij hebben. Ze houdt van koken, (moes)tuinieren, paardrijden en wandelen. Ze deelt Peters passie voor muziek en concerten. Het is dan ook niet zo gek dat ze elkaar bij een concert van Kane hebben ontmoet.