Weg van de dagelijkse sleur: tijd voor jezelf!

Privé retreat

Je hebt werkelijk álles gegeven.

Alles voor je carriére, je partner, je gezin, je familie, je vrienden.

Maar dat jarenlange roofbouw plegen op je gezondheid eist inmiddels zijn tol…

Je bent helemaal opgebrand en vraagt jezelf steeds vaker af: ‘Is dit het nu?’

Waarschijnlijk herken je dit ook wel:

  • Je staat altijd AAN, je lijf zit vol onrust en spanning. Je moet bezig blijven en écht ontspannen lukt je niet meer.
  • Je krijgt steeds meer last van fysieke ongemakken, zoals buikpijn, darmklachten, vermoeidheid of een onrustige huid.
  • Je hebt moeite met inslapen. Als je in bed stapt, blijft je hoofd maar malen. Over de drukte op je werk of over wat er morgen allemaal op de agenda staat.
  • Je voelt je een gevangene in je eigen leven. Je zou het graag anders willen, maar bent te druk om hier goed over na te denken.
Prive retreats Cantal

Time-out om je ‘joie de vivre’ terug te vinden!

Op het platteland van de Cantal vind je de rust en de ruimte om nu eindelijk eens écht te luisteren naar de stemmetjes in je hoofd en de signalen van je lijf.

Afstand nemen van de dagelijkse sleur en eindelijk écht tijd voor jezelf, daar ben je echt aan toe.

Want dat het roer om moet is je inmiddels wel duidelijk. Maar hoe en wat dan precies, daar kom je maar niet uit. En door je vermoeidheid heb je ook de puf niet om dingen te veranderen, dus je loopt maar door. Als een hamster ren je rondjes in het rad dat zich ‘jouw leven’ noemt. Al is er nog maar weinig van ‘jou’ aan.

Op onze Franse boerderij La Source de Vie in de prachtige Auvergne ben je van harte welkom om te genieten van het goede leven. Gelegen in de Cantal, een magisch landschap vol oude vulkanen, groene bergen, diepe kloven en uitgestrekte vergezichten.

Alleen al van deze aanblik voel je je strakke schouders ontspannen, de aangename temperatuur en het zachte briesje op je wangen doen de rest.

Hé hé, eindelijk even rust!

Privé Retreat

We helpen je graag om je levenspad weer op de juiste koers te zetten! Als Master OERsterk Coach gaat Esther met jou op zoek naar de werkelijke oorzaak van je gezondheidsklachten.

Ze weet ook als geen ander hoe je leefstijl slim kunt inzetten zodat je weer rust in je hoofd en in je lijf krijgt. Gewoon weer lekker in je vel zitten, uitgerust opstaan en zin in de dag hebben!

En dat allemaal in een zeer persoonlijke omgeving, want we bieden hiervoor privé retreats aan. Hierdoor ligt de focus volledig op jou, jouw verhaal, jouw gezondheidsklachten en jouw toekomst dromen.

Esther Barkey - Jansen prive retreats

Praktische informatie

Bij een privé retreat staat het voeden van lichaam en geest voorop. Van roofbouw naar opbouw! Naast gezonde maaltijden bieden we je daarom verschillende activiteiten en OERsterk gezondheidscoaching aan. Deze helpen je weer te ontspannen en je blik te verruimen richting de toekomst. Wat wil je nu écht?

Je krijgt alle tijd om hier rustig over na te denken, want er is voldoende ruimte ingebouwd om te ontspannen, lekker te mijmeren of een boek te lezen.

Gîte le Four

Tijdens je privé retreat verblijf je in onze comfortabele gîte. Hierdoor heb je echt je eigen huisje dat van alle gemakken is voorzien. Alle rust en ruimte om je volledig op jezelf te focussen en je helemaal te kunnen ontspannen.

Je wordt deze week volledig in de watten gelegd, want alle (gezonde) maaltijden zijn inbegrepen.

Hieronder vind je een voorbeeld programma voor jouw privé retreat. Afhankelijk van je wensen en persoonlijke (on)mogelijkheden passen we dit aan naar een maatwerk programma, zodat we je gezondheid het beste kunnen meegeven deze week.

Retreat om te herstellen na ziekte

Een privé retreat is bij uitstek ook geschikt voor herstel na ziekte of om bij te tanken na een pittige periode. Je kunt een retreat ook combineren met een langer verblijf op onze boerderij. De gîte is geschikt voor 2 personen. Je kunt er dus ook voor kiezen om er een 2-op-1 retreat van te maken en/of je partner mee te nemen (beide tegen meerprijs).

Voor meer info, afstemmen van data of een prijsopgave kun je contact met ons opnemen.

Zaterdag: Reisdag / Aankomst na 15:00 uur + Welkomstdiner en kennismaking met elkaar.

Zondag: Ontbijt/lunch/diner + Activiteit (workshop/wandelen/ontspanning)

Maandag: Ontbijt/lunch/diner + Sessie Gezondheidscoaching

Dinsdag: Ontbijt/lunch/diner + Activiteit (workshop/wandelen/ontspanning)

Woensdag: Ontbijt/lunch/diner + Sessie Gezondheidscoaching

Donderdag: Ontbijt/lunch/diner + Activiteit (workshop/wandelen/ontspanning)

Vrijdag: Ontbijt/lunch/diner + Sessie Gezondheidscoaching

Zaterdag: Vertrek na het ontbijt. Je hebt tot 10:00 om uit te checken.

Dit is een voorbeeld programma. De dagindeling kan afwijken, indien (weers)omstandigheden hier om vragen. 

De data van jouw privé retreat stemmen we in overleg af na je reservering.

  • Verblijf in onze comfortabele tweepersoons gîte (7 overnachtingen /van zaterdag 15:00 tot zaterdag 10:00)
  • Ontbijt, lunch en diner op La Source de Vie. We koken gezond en gevarieerd, grotendeels volgens OERsterk principes.
  • Dagelijks een sessie OERsterk gezondheidscoaching of activiteit, met uitzondering van de rustdag op woensdag.
  • Vervoer van en naar Nederland. Het makkelijkst is per auto te reizen. Andere mogelijkheden zijn de trein of het vliegtuig naar Clermont Ferrand en van daaruit naar La Source de Vie te reizen met bv. een huurauto of trein/bus.
  • Kosten voor eigen activiteiten, boodschappen of versnaperingen. In de gîte is een koelkast met vriesvak en gasfornuis aanwezig.
  • Kosten voor (annulerings) verzekering.

De kosten voor deelname aan deze privé retreat bedraagt € 1497 per persoon.*

*Op basis van het voorbeeldprogramma. Prijzen kunnen afwijken indien een gewijzigd programma gewenst is.

Je kunt dit in 1 of 3 termijnen (tegen kleine meerprijs) betalen.

Over Esther Barkey

Tegenwoordig behoorlijk fit en vitaal, maar ooit lag Esther zelf in een diepe put van gezondheidsklachten en ellende.

Jarenlang had ze pijn en gezondheidsklachten en liep ze op haar tenen om op de been te blijven. Om gewoon te gaan werken en alle sociale verplichtingen te vervullen. Terwijl het eigenlijk helemaal niet goed met haar ging.

Via de huisarts, internist en reumatoloog was de uiteindelijke diagnose fibromyalgie en met de boodschap ‘Niets aan te doen, leer er maar mee leven’ én een recept voor stevige pijnstillers werd ze naar huis gestuurd.

Eigenwijs als Esther is nam ze geen genoegen met ‘Leer er maar mee leven’. Tijdens haar ‘reis’ ontdekte ze dat je kunt samenwerken mét je lichaam in plaats van tégen allerlei symptomen. Of, zoals Richard de Leth van OERsterk dat zo mooi weet te verwoorden: Leiderschap in plaats van Lijderschap.

De ontdekking dat je zelf zoveel kunt doen om je gezondheid te verbeteren, gaf Esther extra kracht om door te zetten. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam is zoveel groter dan we vaak weten. En dat wil ze andere mensen ook laten ervaren! Vooral omdat het soms zo lastig is om in je eentje uit het diepe dal te klimmen.

Inmiddels heeft Esther de nodige orthomoleculaire opleidingen achter de rug en is ze ook Master OERsterk Coach. In haar praktijk Feniks Vitaal begeleidt ze mensen met diverse gezondheidsklachten. Haar specialisatie is fibromyalgie (omdat ze ervaringsdeskundige is), maar Esther behandelt ook mensen die kampen met burn-out, angsten, hoge bloeddruk, eczeem, darmklachten, spijsverteringsproblemen, vermoeidheid of depressieve/mentale klachten.

De grootste uitdaging is het zoeken naar de oorzaak van de oorzaak, want alleen dan kun je blijvend herstellen en bouwen aan een stevig fundament onder je gezondheid!