Wandelen in de Cantal

Voor wie van wandelen houdt is La Source de Vie een perfecte uitvalsbasis. Direct vanaf de camping lopen een aantal mooie wandelingen door de bossen, velden en heuvels met de nodige hoogtemeters. Je kunt bijvoorbeeld de Grand Tour de Faverolles lopen of richting het meer en Viaduct de Garabit wandelen.

Voor het betere klimwerk vind je in de Monts du Cantal tientallen wandelroutes. Zo laten we je graag zien hoe je de Puy Mary op wandelt via een alternatieve route, die je veel meer rust en uitzicht biedt om te genieten van deze prachtige berg.

Ook bij de Plomb du Cantal en de Prat de Bouc zijn prachtige wandelingen te maken waar je volop kunt genieten van de natuur en de bijzondere flora en fauna van de Cantal.

De andere kant op is ook een uitdagende wandeling te maken bij Les Gorges du Bès. Hier is een uitgezette route die je dwars door deze kloof heen leidt. Onderweg kun je genieten van watervalletjes, grotten en ruige rotsen. Echt een aanrader!

We zouden alleen over het wandelen in de Cantal wel een hele website kunnen vullen, zoveel mogelijkheden en routes zijn er hier te vinden met zowel korte als lange(re) afstanden.

Kortom: ben je een fanatieke wandelaar, dan ben je bij La Source de Vie aan het juiste adres!

Wandelen in de Cantal

Pelgrimsroutes naar Santiago de Compostella

Ten noorden van Saint-Flour vind je de Via Arvena, wat onderdeel is van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. De Via Arvena is 520 km lang en is opgedeeld in 20 etappes. Meer naar het zuiden vind je de Via Podiensis (GR65). Deze route staat bekend als een van de mooiste en populairste delen van de camino om te lopen in Frankrijk.

Deze pelgrimsroute loopt van Geneve (Zwitserland) naar Roncesvalles (Spanje) en is maar liefst 1126 km lang. In onze regio kun je bijvoorbeeld de etappes rondom Peyres de Aubrac lopen.

Overnachten in de Cantal tijdens je pelgrimstocht naar Santiago de Compostella?

Dat kan! Je kunt bij ons overnachten op de camping. Houdt je niet van kamperen maar wil je wel bij ons overnachten, neem dan even contact met ons op voor andere mogelijkheden. Camino wandelaars zijn van harte welkom op La Source de Vie! (Warme maaltijd mogelijk).

Wandelen in de Cantal Auvergne